U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i toplije, uz popodnevne pljuskove i grmljavinu, te najvišu dnevnu temperaturu od 19 do 24 stepena Celzijusova.

Ujutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu sa sunčanim intervalima. Oko rijeka i u kotlinama magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva očekuje se povećanje oblačnosti na istoku uz Drinu, što će usloviti pljuskove, grmljavinu, te mogućnost lokalnih nepogoda i obilnijih padavina.

Tokom dana će se oblaci kretati prema centralnim predjelima i sjeveru.

Poslije podne biće nestabilno uz pljuskove i grmljavinu na zapadu, sjeverozapadu i sjeveru, a na istoku će kiša prestati.

Prema večeri u većini predjela biće suvo, osim sjeverozapada i sjeveroistoka uz rijeku Savu, gdje će biti po koji zaostali grmljavinski proces.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog smjera.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Čemerno devet, Han Pijesak, Bugojno i Livno 10, Sarajevo i Zenica 11, Sokolac, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad i Bileća 12, Ribnik 13, Trebinje, Doboj, Banjaluka, Prijedor, Tuzla i Mostar 14, te Bijeljina 15 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS