Niko više ne spominje kokain, ali ni heroin i skank, koji su nakon anonimne dojave u julu prošle godine pronađeni u krugu preduzeća RiTE Gacko.

Podsjećanja radi, droga je pronađena pored kontejnera u krugu preduzeća, i to nekoliko časova nakon što je u velikim pećima Gacka spaljeno 700 kilograma drugih narkotika.

Tada je grmilo na medijima kako je droga ustvario dio one droge koja je trebala biti spaljena, a spaljivali su je SIPA petočlana Komisija Ministarstva bezbjednosti BiH. Prstom se upiralo u ove institucije da su odgovorne, pa su čak neki otišli toliko daleko da iznesu ozbiljne optužbe za koje se mogu izreći i dugogodišnje zatvorske robije.

A onda je uslijedio muk, koji traje do danas.

Umjesto da ova istraga ima prioritet, jer su optužbe bile ozbiljne i usmjerene na bezbjednosne službe, uslijedili su mjeseci tišine.

Ono što zabrinjava je da istraga, prema svemu sudeći, nema nikakav prioritet i bili su u pravu oni koji su odmah tvrdili da je čitava priča samo dnevnopolitičkog karaktera. Ako je tako, onda ozbiljno treba razmotriti i teoriju da je droga podmetnuta, a u tom slučaju neko bi trebao biti osuđen na višegodišnju robiju.

Ukoliko je neko iz institucija spreman otići toliko daleko da podmetne drogu kako bi se ocrnili službenici druge institucije, onda stvarno imamo ozbiljan problem, jer šta tek običan čovjek može očekivati u sličnim situacijama.

Sreća za odgovorne, pa žive u zemlji u kojoj ne postoji pravda, a i zakoni su isključivo na “njihovoj” strani.

Slučaj “Gacko” vjerovatno nikada neće ni biti rasvijetljen, kao ni  drugi mnogo teži slučajevi poput ubistava i krivičnih djela povezanih s najtežim oblicima organizovanog kriminala u Republici Srpskoj.

Srpskainfo