Lica uhapšena u akciji pod kodnim nazivom “Klub” predata su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka gdje će biti saslušana u vezi sa sumnjom da su se bavila proizvodnjom i prometom droge i navođenjem na prostituciju.

Postupajući tužilac će, nakon saslušanja, odlučiti da li će zatražiti pritvor za 11 uhapšenih.

Tužilaštvo je saopštilo da su izvještaji podneseni protiv sljedećih lica: Srđan Boškov, Stefan Ninković, Mirko Salamić, Lea Dokmanović, Nial i Medina Kapo, Amer Isaković, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Dijana Babić, Marinko Marjanović i Dragan Јelača.

Osumnjičeni Stefan Ninković se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj.

Osumnjičeni Marjanović Marinko i Јelača Dragan u vremenskom periodu od 2017. do 2019. godine, navodili su na prostituciju maloljetna lica.

U proteklom vremenskom periodu do dana 03.06.2019.godine, osumnjičena lica su od za sada nepoznatih lica, radi prodaje, kupovali, držali,prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području grada Banjaluke, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

RTRS