Državljanin Srbije star 31 godinu uhapšen je u noći između ponedjeljka i utorka u Hrvatskoj na auto-putu nakon dvadesetominutne filmske potjere.

Nekoliko minuta prije ponoći policijski službenici, koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi, pratili su na auto-putu kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje krivičnog djela krijumčarenje ljudi, javio je MUP Hrvatske.

Premda su mu zvučnim i svjetlosnim znakovima davali do znanja da se zaustavi, vozač se oglušio na upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio da bježi auto-putem u smjeru ka Zagrebu. U nekoliko navrata pokušao je da izgura policijsko vozilo s puta, dodaje se.

.

Thumbnail

Policija je krenula u potjeru, ali vozač nije odustajao već je jurio u pravcu Zagreba. Kako bi ga zaustavili prije ulaska u grad, na naplatnim kućicama Lučko postavili su policijske blokade vozilima, piše zagrebački “Jutarnji list”.

Nakon 20 minuta potjere, dolaskom do Lučkog vozač kombija se nije zaustavio, već je prvo kombijem probio rampu, pa se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila, što ga je onemogućilo da dalje bježi.

“Uz upotrebu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhapšen i utvrđeno je da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije. Pregledom tovarnog prostora kombija policijski službenici pronašli su 33 osobe, najvjerovatnije nezakonite migrante, koji nisu povrijeđeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihovog boravka u Republici Hrvatskoj”, objavio je MUP Hrvatske.

Thumbnail

Vozaču je pružena ljekarska pomoć u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je tokom probijanja blokade teško povrijeđen.

Nad njim će se sprovesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Tokom potjere nijedan policajac nije povređen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom oštećena su dva policijska vozila, navodi “Jutarnji”.

B92