Odbornik DNS u Skupštini opštine Istočna Ilidža Mladen Lučić u izjavi demantovao je da je prijetio smrću poslaniku SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darku Babalju.

– Apsolutna je laž tvrdnja da Babalja sam prijetio da ću ga ubiti. Prijavom protiv mene on je samo pokušao da izmanipuliše javnost i okrene stvari u svoju korist – rekao je Lučić nakon što je policija podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

On je osumnjičen da je 2. juna u jednom ugostiteljskom objektu na području Istočne Ilidže uputio ozbiljne prijetnje po život Darku Babalju.

Lučić kaže da je u nedjelju sjedio u Istočnom Sarajevu u jednom ugostiteljskom objektu sa prijateljima Predragom i Nenadom Nešićem i očekivao sastanak koji je inicirao Babalj sa svojim stranačkim kolegom Marinkom Božovićem, načelnikom opštine Istočna Ilidža

– Nakon izvjesnog vremena stigli su Božović i Babalj. Potom je Babalj pružio ruku braći Nešić i pozdravio se sa njima, a onda spustio svoju torbicu na sto u kojoj je bio pištolj – rekao je Lučić.

On kaže da se Babalj potom nadnio iznad njega i prijetećim tonom rekao “da mu je ovo bilo posljednje što je uradio” i da će ga protjerati iz grada Istočno Sarajevo.

– Potom sam ustao i povišenim tonom rekao da ne može na takav način da razgovara sa mnom i napustio ugostiteljski objekat, sjeo u automobil i krenuo na službeni put. Dok sam se vozio saznao sam da me policija traži da dam izjavu u svojstvu osumnjičenog na osnovu prijave Babalja, što sam i uradio – naveo je Lučić.

– Nisam prijetio da ću ga ubiti ili likvidirati – ponovio je Lučić.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo juče je saopšteneno da je protiv muškarca iz Istočne Ilidže čiji su inicijali M.L. /29/ podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

SRNA/Srpskainfo