sdr
Na drugoj sjednici Organizacionog odbora 47.Književnih susreta na Kozari, koja je danas održana u Prijedoru, konstatovano je da pripreme teku po planu.

Članovi Odbora, kojem je predsjedavao gradonačelnik Milenko Đaković ,usvojili su liste književnika učesnika Susreta te muzičkih i dramskih umjetnika koji će od 17. do 21.septembra biti učesnici ovogodišnjih Književnih susreta na Kozari. Usvojen je i Program ovogodišnjih Susreta, koji će, kao i prethodnih godina, obuhvatiti čitav niz manifestacija kao što su izložbe, tribine, veče pjesnika Zavičajnog kruga, promocije izabranih djela laureata nagrada Susreta kao i tribina posvećena velikom jubileju – 55 godina od održavanja prvih Književnih susreta na Kozari na kojoj će učestvovati i njegovi prvi sudionici.

Ranije je odlučeno da su akademik Matija Bećković, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović i Andrea Marić, viši asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci članovi žirija 47.Književnih susreta na Kozari. Žiri će imati, nimalo lak, zadatak da odluči kome će ove godine pripasti nagrada “Književni vijenac Kozare” koja se dodjeljuje za životno djelo.

Na sjednici je bilo govora i o Planu izdavačke djelatnosti za 2019. godinu u okviru kojeg će, prema najavama Uređivačkog odbora, do održavanja Susreta, biti pripremljeno pet novih knjiga – izabranih djela Ljubomira Simovića, Matije Bećkovića, Milosava Tešića, Ljubivoja Ršumovića i Dragana Kolundžije. I ove pripreme, prema riječima koordinatora Susreta Zorana Stanića, ulaze u završnu fazu i odvijaju se, takođe, po planu.

prijedorgrad.org