Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini Јovan Vučurović ocijenio je da je Crna Gora, dvije godine nakon pristupanja NATO savezu, kolonija te alijanse.

On je naveo da je učlanjenje u NATO značilo odricanje od predaka, rušenje tradicionalne Crne Gore, atak na Srpsku pravoslavnu crkvu, jezik, identitet i diskriminaciju srpskog naroda.

– Učlanjenje Crne Gore u NATO bilo je na silu i protiv volje građana, a predstavljalo je odricanje od vjekovnih saveznika i povezivanje sa onim koji nikada nisu bili prijatelji – ocijenio je Vučurović.

Vučurović je u izjavi Srni, povodom dvogodišnjice članstva Crne Gore u toj alijansi, istakao da se dvije trećine građana protivilo učlanjenju, te da vlast nije smjela da raspiše referendum o ulasku u NATO koji je 1999. izvršio agresiju na Crnu Goru i Srbiju.

– Podsjećamo da je ta agresija, ubijanje naših građana, rušenje države, izvršeno uz snažnu podršku Mila Đukanovića i njegove vlasti, što je nezabilježen slučaj izdaje – rekao je Vučurović.

On kaže da nije iznenađen što se danas politika Crne Gore diktira iz Tirane, Prištine i Zagreba, te “što su teroristi iz OVK najbliži partneri” državnog vrha.

Vučurović je naveo i podatak da velike države NATO-a uopšte nisu zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru. “NATO je uzeo ono što ga je interesovalo, a to je Sinjajevina, gdje ovaj vojni savez planira poligone, baze i vojni aerodrom”, rekao je on.

SRNA/RTRS