Na odmaralištu Novska sjever u smjeru Zagreba na auto-putu Zagreb-Lipovac vozač kamiona bez kočenja je naletio na grupu ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama, kamion je bez kočenja ušao na prostor odmorišta u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici te na njih naletio.

Prema istim izvorima, na mjestu je poginulo dvoje djece, a više osoba je povrijeđeno.

Nesreća kod Okučana

Nesreća kod Okučana

Nezvanično, stradala djeca su putovala iz Dalja u Zadar, a grupa djece koja je bila u autobusu bili su učenici sedmog i osmog razreda.

SBplus portal javlja kako se jedan od dvoje učenika koji su zbrinuti u novogradiškoj bolnici nalazi u životnoj opasnosti i ljekari mu se bore za život.

'U stravičnoj nesreći kraj Novske poginulo je dvoje djece od 14 godina'

'U stravičnoj nesreći kraj Novske poginulo je dvoje djece od 14 godina'Više na http://bit.ly/2XCHuAAReporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Petak, 7. juni 2019.

Nesreća se, prema izjavama očevidaca, dogodila oko 10.15 časova, a kako pričaju svjedoci, kamion je s auto-puta na parking uletio zbog navodno zaglavljenog tempomata, prenosi portal SBplus.

Nakon stravične nesreće ravnatelj bolnice u Novoj Gradišci otkriva zdravstveno stanje unesrećenih

Nakon stravične nesreće ravnatelj bolnice u Novoj Gradišci otkriva zdravstveno stanje unesrećenihViše na http://bit.ly/2XCHuAAReporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on Petak, 7. juni 2019.

– Kako nije mogao usporiti uletio je na odmaralište na kojem su stajali ljudi koji su izašli iz više autobusa kako bi se odmorili prije nastavka puta. Bilo je strašno – rekli su svjedoci koji su medijima javili o nesreći.

24sata.hr/RTRS