Nakon što je PDP drugi put javno potvrdio da će predsjednik banjalučkog Gradskog odbora ove stranke Draško Stanivuković biti kandidat te partije za gradonačelnika Banjaluke na narednim lokalnim izborima, još je nepoznato da li će imati podršku najveće opozicione stranke, SDS.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka Slavko Grbić kazao je za Srpskainfo da je još rano govoriti o tome, te da će ova stranka zauzeti stav po tom pitanju u narednom periodu.

– Vidjećemo još da li ćemo podržati kandidata PDP ili ćemo izaći sa imenom svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke – naveo je Grbić.

Iako Grbić nije želio da iznosi druge detalje, pretpostavlja se da najveća opoziciona partija prvo želi da riiješi probleme u svojim redovima, te izabere novo rukovodstvo SDS, nakon čega će se moći posvetiti drugim pitanjima.

Podsjećamo, PDP je prvi put u decembru prošle godine objelodanio informaciju da će Stanivuković biti njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima. Na tu informaciju su tada reagovali pojedini članovi SDS, koji su naveli da o tome nije bilo razgovora između ove dvije stranke, i da im je rano da se izjasne da li će podržati tu kandidaturu.

Srpskainfo