Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica N.S., rođenog 1950. godine iz Banjaluke, stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, Policija Republike Srpske uhapsila je profesora Nenada Suzića, koji je bio i ministar prosvjete Republike Srpske.

RTRS