Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković očekuje da će izmještanje podzemnih instalacija u Omarskoj, koje je usporilo početak gradnje sportske dvorane, biti ubrzo završeno i da će radovi biti nastavljeni jer svi ostali uslovi za izvođenje radova postoje.
On je podsjetio da su u početku radovi kasnili zbog neriješene dokumentacije.

“U prvom periodu poslije potpisivanja ugovora i postavljanja kamena temeljca izabrani su izvođač radova i nadzorni organ. Rješavanje dokumentacije je bilo uslovljeno razrješenjem pitanja odnosa uknjiženog zemljišta, jer je jedno bilo uknjiženo u katastru, a drugo u gruntovnici”, pojasnio je Đaković.

Prema njegovim riječima, to pitanje je riješeno u saradnji gradske uprave i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, gdje je usaglašena zakonska forma kako se mogu izdati dozvole da bi taj posao mogao biti nastavljen.

“Kada su počeli radovi, ustanovljeno je da ima neubilježenih podzemnih instalacija na tom prostoru koje je bilo navedeno kao gola ledina. Nadzorni organ je obustavio radove dok se ne izmjeste te instalacije. On uspostavlja uslove za izvođenje radova i grad u tom segmentu ne može ni ubrzati, ni usporiti radove. Mi smo oko toga uradili sve što je do nas”, dodao je Đaković.

Ugovor o izgradnji sportske dvorane u Omarskoj potpisan je u septembru, kamen temeljac položen je početkom oktobra, a rok za završetak ugovorenih radova bio je šest mjeseci.

Početnih 250.000 evra za izgradnju ovog objekta donirala je Vlada Srbije, a ukupna vrijednost objekta će biti milion evra.