Uspešne poslovne žene naporno rade do vikenda, da bi tada imali priliku da brinu o sebi i zaborave sav stres.

Nije uopšte važno šta ćete raditi tokom vikenda, već je važnije kako ćete uraditi. Jer, uspeh dolazi iz glave, a lenjost neće ništa reći o vašim veštinama.

Planiranje unapred

Uspešne žene se ne trude da unapred isplaniraju svoj vikend. Dobar vikend treba da znači i dozu spontanosti, kako bi bio uzbudljiv i raznolik.

Ako previše razmišljate, konstantno ćete brinuti da nešto neće biti savršeno. Sumnje ne bi trebalo da imaju mesta u vašem životu. Promene moto: Uradite to!

Ne provodite vreme sa prijateljima

Tokom radne nedelje ne može svako da izdvoji vreme za porodicu i prijatelje. Važno je ove odnose održavati barem tokom vikenda, jer biti uspešan znači imati vremena i za druge!

Rad od kuće

Ako verujete da uspeh zavisi od toga da li ste uvek dostupni ili da uvek imate motivaciju za rad? Apsolutno ne! Uspešne žene će tokom vikenda svoj posao i sve što ima veze sa poslom ostaviti izvan vidokruga.

Prespavati ceo vikend

Kada prespavate ceo vikend, lako možete da poremetite svoju ritam spavanja što može negativno da utiče na vaš rad i privatan život.

Želja da budete savršeni

Težnja da budete savršeni je dobra motivacija, ali ako tome stalno težite, nećete biti srećni. Pravi uspeh znači da budete srećni. Stoga, ne morate uvek skuvati savršeno jelo, u redu je kupiti zamrznutu picu i jednostavno je ispeći.

Dnevno.rs