Slučaj “Potkivanje”, koga mediji u Federaciji BiH slasno nazivaju aferom, a u kojoj se na tapetu našao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Srbin u Sarajevu, Milan Tegeltija, za navodne koruptivne radnje i trgovanje istragama, osmišljena je u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, potvrdio je portalu Infosrpska izvor iz zapadnih dipomatskih krugova u Sarajevu.

– Zadatak da priču o navodnoj koruptivnosti Milana Tegeltije medijski prezentuje javnosti i javnost u BiH ubijedi u ovu obavještajnu prevaru dobio je glavni medijski manipulator Obavještajno-bezbjednosne agencije Avdo Avdić putem portala Žurnal info, neslužbenog glasila ove agencije – potvrdio je izvor Infosrpske.

Diplomatski izvori ovog portala navode da je “Avdić na stalnoj direktnoj liniji sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem Osmicom, a u Banjaluci sa načelnikom Odjeljenja za suprostavljanje organizovanom kriminalu u centru OBA Banjaluka, Sandrom Kočićem.

– U potrazi za nekom jakom pričom i spinom koji bi u drugi plan stavio temu godine – da ovako nemoguća državna zajednica BiH ni osam mjeseci poslije izbora nema formiran Savjet ministara, za šta su u većem dijelu Evrope shvatili da odgovornost snosi SDA i bošnjački političari, što i te kako frustrira Bakira Izetbegovića – pojavio se slučaj “Potkivanje” gdje bi trebalo diskreditovati Tegeltiju i time priču o neformiranju vlasti gurnuti pod tepih – ističe se u tekstu.

Portal Infosrpska navodi da je i krenula priča na sva zvona, sve sa igrokazom, konjem iz Banjaluke koji je došao pred OHR u Sarajevo, tražeći od visokog predstavnika da “odsječe glavu Tegeltiji”, jer ne može državna zajednica BiH funkcionisati ako se to ne uradi.

– Da sa Tegeltijom ne možemo u Evropu, a sa Inckom možemo, potvrdili su i momci iz banjalučkog konjevođačkog udruženja Restart koji za svoje pošalice dobijaju 2.000 evra mjesečno od svojih stranih mentora, koji pripomažu i Avdu Avdića i mnoge druge, a sa idejama i OBA BiH – naglašava se u tekstu.

– Neka Tegeltija padne, onda će BiH da krene, a to što nemamo vlasti ne treba da marimo. Važno je da je OBA tu i da nam, zahvaljujući njoj, nikad nije dosadno – zaključuje se u tekstu.

Infosrpska