U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila juče oko 15.30 časova u Sićevačkoj klisuri, na puti Niš – Pirot, poginuo je vozač automobila “fijat punta” D. N. (71) iz Bele Palanke, dok su dvije osobe povrijeđene teško a sedam lakše.

Do nesreće je došlo između trećeg i četvrtog tunela, kada je pod okolnostima koje se još utvrđuju, “punto” prešao suprotnu stranu kolovoza gdje se čeono sudario sa kombijem koji je prevozio radnike putarskog preduzeća “Trejs”. Vozač “punta” D. N. nastradao je na licu mjesta, dok je putnica u Z. M. (63) povrijeđena teško, kao i vozač kombija V. M. (48).

– Z. M. koja ima koja ima serijski prelom rebara sa desne strane grudnog koša sa povredom plućnog tkiva hospitalizovana je na Klinici za anesteziju i njeno stanje je stabilno. Vozaču V. M. je operisano koljeno na Klinici za ortopediju gdje se i nalazi na liječenju – kažu u KC Niš. Sedmoro radnika je zadobilo lakše povrede a samo jedna od njih, S. P. (24), preventivno je proveo noć u KC Niš na opservaciji, ali je u nedjelju i on pušten na kućno liječenje.

Prema svjedočenju radnika iz kombija, “punto” je iz čista mira prešao na njihovu stranu kolovoza, nakon čega je došlo do strašnog sudara.

– Sve se desilo u sekundi. Vraćali smo se kombijem iz Pirota kada je odjednom “punto” prešao na našu stranu kolovoza. Naš vozač je pokušao da ga izbjegne i pomjerio se skroz udesno, ali je sudar bio neizbježan. Odjednom smo osjetili jak tresak i kombi se zaustavio – ispričao je jedan od radnika “trejsa” koji je lakše povrijeđen u udesu.

Od siline udara “puntu” je ispao motor, a tijelo nastradalog vozača su uspjeli da izvade tek vatrogasci nako što su isjekli karoseriju smrskanog vozila.

– U momentu kada je “punto” prešao na lijevu stranu kolovoza, nije bilo nijednog vozila koje je on preticao. Jednostavno je prešao na našu stranu. Poslije sudara, radnici u kombiju su uspjeli da izađu iz vozila, ali vozač kombija je oslobođen tek po dolasku vatrogasaca, jer je vozačko mjesto bilo dosta oštećeno – ispričao je isti radnik za Blic.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su predstavnici Osnovonog javnog tužilaštva u Pirotu i pirotske policije.

– Utvrđuju se uzroci saobraćajne nesreće odnosno zbog čega je došlo do prelaska “punta” na suprotnu kolovoznu traku – kažu u pirotskoj policiji.

Saobraćaj je bio u prekidu a u Sićevačkoj klisuri su se formirale kolone vozila. Saobraćaj je normalizovan oko 19.30 časova u subotu.