Uhapšeni u akciji „Klub“ na području Banjaluke organizovali su privatne žurke na kojima su prodavali drogu ovisnicima, među kojima je bio i veliki broj maloljetnika.

Rezultati su ovo pomenute akcije u koju je Srpskainfo imala uvid, a u kojoj je uhapšeno ukupno 11 osoba. Poslije ispitivanja njih sedam je pušteno da se brani sa slobode, a u pritvoru su ostali Srđan Boškov (36), Lea Dokmanović (19), Nail Kapo (20) i Amer Isaković (20).

Upravo su ove četiri osobe bile glavne u ovoj grupi za prodaju marihuane i spida.

Kako Srpskainfo saznaje, Boškov je osumnjičen da je od njemu poznatih osoba nabavio veće količine pomenutih narkotika, koje je sam prodavao, ali angažovao i druge osumnjičene da prodaju dalje drogu.

Tako su Kapo i Isaković samo jednom muškarcu iz Banjaluke drogu prodali najmanje 50 puta za iznos od 10 do 15 maraka.

– Osim toga, njih dvojica su, zajedno s Dokmanovićevom, organizovali žurke na kojima su brojne osobe koristile drogu, a među njima je bilo i dosta maloljetnika. Drogu je na žurke donosila Lea Dokmanović, koja ju je stavljala na tacnu i tako su je svi koristili. Osim toga, ona je i prodavala narkotike – navodi se u istrazi.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Drogu su veoma često prodavali maloljetnicima iz Doma „Rada Vranješević“.

Upravo zbog toga inspektori su obavili razgovore i s nadležnim iz Doma. Dobili su potvrdu da su vaspitači sredinom januara dva štićenika testirali na drogu i oba su bila pozitivni na marihuanu. Jedan od njih ima samo 15 godina.

Zatim su ti mladići ispitani u skladu sa zakonom i oni su priznali da su više puta kupovali drogu od osumnjičenih Isakovića i Kape.

Drogu su naručivali preko drušvenih mreža.

– Kada sam htio kupiti drogu vidio bih ko je od osumnjičenih aktivan na društvenim mrežama i poslao mu poruku. On bi donio drogu – rekao je jedan od svjedoka.

Još jedan štićenik Doma ja ispričao da je viđao Dokmanovićevu kako prodaje drogu u jednom kafiću, a prodavala ju je i Kapi tako što ju je donosila u njegov stan.

– Kapo je, zajedno sa Isakovićem, marihuanu prodavao i maloljetnicima u Ugostiteljskoj školi. Oni su organizovali žurke u stanu gdje su drogu kupovali i konzumirali uglavnom maloljetni štićenici Doma „Rada Vranješević“ – ispričao je ovaj svjedok.

Tokom istrage inspektori su prikupili izjave desetak svjedoka koji potvrđuju da su se osumnjičeni bavili prodajom droga, kao i organizovanjem žurki na kojima su prodavali i nudili na konzumiranje narkotika. Neki od uhapšenih su poznati policiji po sličnim krivičnim djelima, dok  Srđan Boškov ima više osuđujućih presuda do sada zbog krađa i razbojništava.

Heroinska kriza

Sredinom novembra prošle godine Srđan Boškov je u Gundulićevoj ulici u Banjaluci primjetio policajce i odmah od sebe odbacio pvc vrećicu. Policajci su pronašli tu vrećicu u kojoj je bilo oko 10 grama spida, pa je iste večeri Boškov uhapšen.

On je zatim odveden u Policijsku upravu Banjaluka gdje mu je tokom ispitivanja pozlilo. Zatražio je medicinsku pomoć. Odmah je pozvana Hitna pomoć, a nakon što je ljekar pregledao Boškova utvrdio je da ima herionsku krizu.

Ljekar je tada izjavio da je potrebno da se on preveze u Kliniku za psihijatriju radi pružanja potrebne pomoći.

Uložena žalba

Advokat Bojan Mikanović, koji brani Naila Kapu, rekao je da je uložio žalbu na odluku da se njegovom branjeniku odredi pritvor.

Foto: Srpskainfo

Bojan Mikanović

– Žalbu sam podnio Vrhovnom sudu Republike Srpske, jer smatram da nisu ispunjeni uslovi da se Kapi odredi pritvor – istakao je Mikanović.

Srpskainfo