Po pouzdanim saznanjima, na njega je, dok je sjedio ispred kafića “Portun”, pucano iz automobila u pokretu

Cetinjanin Bogdan Milić ubijen je, dok su tri osobe ranjene u pucnjavi koja se dogodila oko 17:10 sati na Cetinju.

Po pouzdanim saznanjima, na Milića je, dok je sjedio ispred kafića “Portun”, pucano iz automobila u pokretu.

U pucnjavi su, prema saznanjima “Vijesti”, ranjeni Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48) koji je teže povrijeđen i ljekari mu se trenutno bore za život.

Milić je preminuo na putu ka Kliničkom centru Crne Gore.

Cetinje nadlijeće policijski helikopter, a forenzički tim je na licu mjesta radi izuzimaja tragova. Cetinjani koji žive u blizini kafića u kojem se desila pucnjava kazali su da su čuli više hitaca, ali da nisu vidjelii ništa.

Na licu mjesta su pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović i Enis Baković, rukovodni kadar podgoričke policije i pripadnici specijalnog policijskog odjeljanja.

Istragom rukovodi viša državna tužiteljka Maja Jovanović.

Milić je ranije ove godine oslobođen optužbi da je pomogao počiniocima ubistva Nemanje Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine, nakon izvršenog krivičnog djela.

Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni su optužbe da su na podmukao način ubili Medina.

Ulama je, međutim, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja – pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela, jer je neovlašćeno držao puške “baikal”.

Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović ubijeni su u maju u Berlinu u Njemačkoj.

Navodno, likvidirani su u nastavku rata crnogorskih kriminalnih klanova.

“Vijestima” je tada iz više izvora potvrđeno da su ubijeni bili bliski škaljarskom kriminalnom klanu.

Policija traga za dvije osobe

Iz Uprave policije je saopšteno da se traga za dvije osobe.

“Četiri lica, B.M (37), D.V (33), G.V (48) i M.V (48) iz Cetinja, zadobila su povrede od vatrenog oružja danas oko 17,10 časova ispred lokala Portun, u Bulevaru Crnogorskih junaka u Cetinju. U pravcu ova četiri lica hice iz vatrenog oružja ispalila su dva lica za kojima policija traga. Povrijeđena lica su hospitalizovana u zdravstvenoj ustanovi gdje je B.M. podlegao povredama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Na licu mjesta se vrši uviđaj. Policijske aktivnosti na pronalasku navedena dva lica i rasvjetljavanju krivičnog djela su u toku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vijesti.me