Još u prošlu sredu fudbaleri Rudar Prijedora su završili prvoligašku sezonu 2018/19. porazom (0:2) na banjalučkom Gradskom stadionu od novog šampiona Republike Srpske Borca. Iako je pred sezonu bilo mnogo turbulencija “rudari” su počeli loše takmičenje, a onda su u većem delu bili na trećoj poziciji, da bi ulaskom u Ligu za prvaka ostvarili prioritetni cilj – opstanak.

Ipak, izabranici trenera Nedžada Žerića nisu uspeli da zadrže treću poziciju koju im je preoteo banjalučki Željezničar, jer su u prvih šest susreta u Ligi za prvaka bili bez pobede. Ta serija loših rezultata je Prijedorčane i koštala pozicije iza vodećeg tandema.

-Bilo je mnogo problema, naš mladi tim je imao i oscilacije, ali prvi deo šampionata do 22. kola smo odigrali odlično i na visokom nivou, ako izuzmemo loš start. Ono što je najvažnije jeste to da smo obezbedili opstanak, finiš sezone, tačnije poslednjih deset kola odigrali smo bez stresa i bojazni da ćemo ispasti. Eto na kraju i naši juniori od kojih su neki i standardni prvotimci izborili su plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH što je velika stvar za naš klub i svom pomoćniku Srđanu Marjanoviću čestitam na tom sjajnom rezultatu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Za razliku od takmičarskog sektora koji je uspešan organizacioni u zeleno-crnom taboru apsolutno ne funkcioniše. Već duži period klub je bez predsednika Upravnog odbora, a godinu dana klub je i bez prvog čoveka Skupštine. Uprava ne postoji, praktično je klub na leđima direktora Borislava Obradovića i sekretara Veljka Janjetovića. Podrška sponzora je splasnula, novca je sve manje, pa je direktor Obradović morao da digne kredit u banci kako bi isplatio plate fudbalerima pred odlazak na odmor. I ovo je podatak koji najbolje oslikava stanje i situaciju u Rudar Prijedoru na kraju još jedne prvoligaške sezone.

Sportski žurnal