“Osnivači DNS-a poručili Radoviću da napusti stranku”

Nakon što je izgledalo da se DNS djelimično stabilizovao kao grom iz vedra neba desio se novi problem, piše portal Infosrpska.

DNS su napustili odbornici Balaban, Јaćimović i Šibarević i prešli u DEMOS a vrlo brzo bi za njima mogli da krenu i neki predsjednici mjesnih odbora DNS-a nezadovoljni stanjem u DNS-u “koji već vrlo rado piju kafu sa ljudima iz DEMOS-a”, navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

To je izazvalo i ogorčenje kod dobrog dijela starih članova koji traže da Milan Radović podnese ostavku zbog lošeg stanja u Gradskom odboru, ističe se u tekstu.

Infosrpska piše da oni Radovića smatraju odgovornim, jer nije obavljao konsultacije s odbornicima i dolazio do zajedničkih rješenja kao i da je samovoljno na poziciju načelnika Odjeljenja za strateško planiranje predložio Maju Јovanović što je za pomenuti trojac odbornika bilo apsolutno neprihvatljivo, a pogotovo bez ikakve konsultacije sa njima.

Zbog toga osnivači među koima prednjače Ostoja Barašin i Mira Popović, kao i Novo Grujić traže ostavku Milana Radovića i na mjesto predsjednika Gradskog odbora žele upravo da vide Miru Popović koja trenutno obavlja poziciju zamjenika predsjednika Gradskog odbora, saznaje Infosrpska.

Njih dvoje su krenuli u ozbiljnu kampanju i rade na lobiranju predsjednika Mjesnih odbora u ovom pravcu a prećutnu podršku su dobili i od Marka Pavića koji je spreman da Radovića zadrži na mjesu potpredsjednika dok bi mu “objasnio” da mu je i mjesto predsjednika Gradskog odbora mnogo obaveza i veliko opterećenje. Sam Radović ima namjeru da iz stranke otjera sve koji imaju ozbiljnu podršku baze a prvi na udaru biće upravo Novo Grujić, navodi se u tekstu.

Očito da za DNS predstoje crni dani jer se najavljuju novi prelasci iz DNS-a u DEMOS a barata se i sa podatkom da 17 odbornika DNS-a u cijeloj Rpublici Srpskoj pregovara s ljudima iz DEMOS-a a moguće je i da bude prelazaka čak i ove sedmice, zaključuje se u tekstu portala Infosrpska.

Infosrpska