Tema o kojoj malo ko želi da priča je preljuba

Preljuba jeste strašna stvar, ali je i u takvoj situaciji jako važno da znate kako da se ponašate prema partneru da ne biste odali svoje delo.

Statistika pokazuje da žene varaju podjednako koliko i muškarci. Preljuba ne znači odmah i smrtnu presudu za vezu, već u nekim slučajevima može da znači i ojačanje veze ako znate kako da se ponašate nakon toga.

Otkrijte zašto ste prevarili partnera

Ljubav, preljuba, varanje, krevet, seks, par

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Veoma je važno da otkrijete zašto ste počinili prevaru jer ćete na osnovu toga i procesuirati sam čin. Obično varamo jer ne dobijamo u vezi nešto što nam treba. Ukoliko se situacija ne promeni bolje je raskinuti.

Odlučite sami da li ćete reći partneru ili ne za preljubu

Ne postoji brzo i bezbolno rešenje da saopštite partneru šta ste uradili. Ukoliko ste svesni greške i znate da se to neće ponoviti kao i da vaš partner ne može nikako da sazna za vaše neverstvo, onda je bolje da ništa ne kažete. Ali, ako mislite da će vam biti lakše onda priznajte.

Ukoliko priznajete prevaru uradite to na pravi način

Reći nekome do koga vam je stalo da ste ga izneverili je jako teško. Odaberite privatno mesto i priznajte da morate da kažete nešto što vam teško pada, ali da vam je veoma žao što se to desilo. Dajte dobar razlog zašto se to desilo i obećajte da ste tu za partnera i da se ista greška neće ponoviti.

Očekujte veliki bes partnera

Normalno je da se vaš partner razbesni i razočara jer mora da prihvati to što ste uradili i da se sa time nosi. Imaće mnogo pitanja i budite razumni kada su detalji preljube u pitanju.

Pustite partnera da ode od vas ako to želi

Svađa, Brak, Problemi, TAMABEPA, Seks, Impotencija, neplodnost, Razvod, Preljuba

Foto: Profimedia/Corbis

Vaš partner možda neće želeti da ima bilo kakve veze više sa vama kada sazna da ste ga prevarili. Ukoliko neko ne želi čak ni da razmisli o tome da spase ono što je od veze ostalo onda nemojte da insistirate jer ta osoba možda uopšte nije ni bila posvećena vezi. Ukoliko želi da ode, poštujte tu odluku.

Ukoliko ostanete u vezi oboje morate da se trudite

Ukoliko ste rešili da ostanete u vezi uprkos prevari – svaka čast! Ali nemojte očekivati da sve krene glatko kao pre. Predlažemo vam da oboje odete kod terapeuta i porazgovarate sa nekim o svemu.

Pokušajte da izgradite opet ono što je uništeno

Varanje nije strašno samo zbog toga što ste bili intimni sa nekim, već i zato što ste izgubili partnerovo poverenje. Poverenje se teško vraća, ali nije nemoguće. Radite na tome zajedno kako biste uspeli da spasete vašu ljubav.

Potražite pomoć

Ukoliko ste preljubu učinili pod dejstvom alkohola ili droge, potražite stručnu pomoć kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)