Teleskopska palica kojom je pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević nije otkrivena za vrijeme uviđaja koji je rađen noću, neposredno nakon napada, već tek sutradan.

To su na nastavku suđenja bokseru Marku Čoliću ispričali okružni javni tužilac Dragana Lipovčić, inspektor Željko Rodić, te krim tehničari Vladan Todorović i Radojica Dabić koji su saslušani na zahtjev odbrane, prenosi Srpskacafe.

Čolićev branilac Gordan Jovišević tražio je od svjedoka da pojasne zašto palica nije nađena za vrijeme uviđaja, aludirajući da u svemu ima nečeg sumnjivog.

– Ne. Meni tu ništa nije bilo sumnjivo. Ne bi bilo ni vama da ste bili na uviđaju – rekla je tužilac Lipovčić.

Ona je pojasnila da je uviđaj rađen noću, te da je vidljivost bila veoma loša. Padala je blaga kiša, a i pored ulične rasvjete osvjetljenost je bila loše. Mjesto napada nalazi se uz parking na kome su vozila bila gusto parkirana.

– Mi smo pregledali prvi dio parkinga. Osvjetljavali smo lampama s mobilnih telefona, saginjali se, gledali oko vozila i tada ništa nije uočeno. Na nekim mjestima vozila su toliko gusto bila parkirana da se između niste mogli ni da se sagnete – pojasnila je Lipovčić.

Ona kaže da su ipak pronađeni odlomljeni dio palice, kao i tragovi krvi, okrvavljeni peškir i drugo. Sutradan, kako je navela, nije prisustvovala uviđaju i samo joj je javljeno da je naknadno pronađena i palica.

– Smatrala sam da nije bilo potrebe da i sutradan ponovo dolazim na lice mjesta, jer sam već vidjela sve što mi je bilo potrebno – rekla je Lipovčić.

Na pitanje Joviševića da li je bila sigurna da su prethodne noći uspjeli da pronađu sve tragove, Lipovčićeva je odgorila da nije mogla biti sigurna zbog loše vidljivosti.

Potom je upitana zašto nije naredila da se u zoru nastavi sa uviđajem, ako već nije bila sigurna, pa je ponovila prethodni odgovor.

Radojica Dabić je pojasnio da je palica pronađena 60 centimetara od ivičnjaka, na dijelu parkinga koji gleda direktno prema ulazu u zgradu.

Iako je radio novi uviđaj pojasnio je da je palicu obilježio sa brojem devet, da ne bi došlo do konfuzije, jer su za vrijeme noćnog uviđaja korištene oznake do broja osam.

Rodić i Todorović takođe su pojasnili da je tokom noćnog uviđaja pregledan i početni dio parkinga, ali da je nađen samo odlomljeni dio palice.

Optužnicom, Čolić se tereti da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Vladimira Kovačevića koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i tijelu.

Srpskainfo