Jahorina je u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u RS, a nakon uređenja staza i izgradnje sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su u toku ozbiljni novi investicioni projekti.

O investicijama, ali i o predstavljanju Jahorine u svijetu kao primjera dobre prakse iz RS, razgovarali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Oni su zaključili da će uz pomoć više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu, biti iskazan puni potencijal ove planine.

Ljevnaić ističe da je podrška Dodika i Viškovića od ogromnog značaja za rad i razvoj ovog svjetskog ski centra, te veliki “vjetar u leđa” za njegovo rukovodstvo.

U OC već rade na izgradnji prve kabinske Gondole, uz koju je u planu izgradnja i tri kilometra novih staza, te njihovo osnežavanje.

– Projekat Gondole i staza izuzetno je značajan za Jahorinu. Pored komfora koji omogućava, eliminisaće se gužve skijaša, rasteretiće se centralne staze na planini, a ona će raditi u ektremnim uslovima kada su veliki vetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu, što je bila jedna glavnih vodilja kada se ova investicija planirala – ističu iz OC Jahorina.

U toku je i zamjena starog ski lifta na Poljicama novim liftom „sidro“, koji će povećati kapacitet instalacije za četiri puta. Planirana je i zamena i modernizacija sistema naplate usluga, kao i instalacija novih kapija i opreme na polazima liftova, ali i prvi web shop za prodaju ski karata online. U pripremi je izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom delu Evrope, koji će biti najveća ljetna atrakcija na Jahorini. Planirana je trasa sa vrha do podnožja, prolazeći kroz najatraktivnije predele planine.

Na polaznoj stanici, kod vještačkog jezera, gradi se ugostiteljski objekat i ambijentalno se uređuje prostor oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine, sa propratnim sadržajima za decu i odrasle.

Srpskainfo