Bivši predsjednik prijedorskog Gradskog odbora NDP Dragan Dragojević pristupio je lokalnom PDP, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora PDP u Prijedoru.

– Nakon političkog lupinga koji je napravila partija u kojoj sam prethodno vršio dužnosti i promjene politika koje nisu bile u skladu sa onim što smo do tada promovisali i obećavali građanima, a na osnovu čega smo osvojili glasove, ja sam tu stranku morao napustiti – rekao je Dragojević.

Dragojević je pojasnio da je PDP pristupio jer je ta stranka ostala dosljedna stavovima i principima politika koje zagovara.

– To mi je kao čovjeku lično i radi onih 800 i nešto glasača koji su me podržali dalo za pravo da donesem ovakvu odluku – dodao je Dragojević.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora PDP Dalibor Grabež rekao je da je ovo nastavak ukrupnjavanja srpske političke scene u Republici Srpskoj, kako dolaskom prepoznatljivih političara poput Dragojevića, koji je i pripadnik boračke populacije, tako i mlađih momaka koji tek ulaze u politiku.

Smatram da će u Prijedoru biti još omasovljenja PDP i otvoreni smo za sve koji žele da nam se priključe. Smatramo da ćemo biti nezaobilazan faktor u odlučivanju u ovom gradu – poručio je Grabež.

Grabež se osvrnuo na zasjedanje Skupštine grada Prijedora, čiji se nastavak očekuje, a na kojem je zatražena smjena načelnika tri odjeljenja u Gradskoj upravi.

– Predložio bih gradonačelniku Milenku Đakoviću da bude gradonačelnik svih građana i da u skladu sa svojim ovlaštenjima i u dogovoru sa novom skupštinskom većinom predloži nova imena, jer bi svako drugo rješenje moglo prouzrokovati dublju krizu koju zaista niko ne želi u ovom trenutku. Naša želja je korektna saradnja sa gradonačelnikom u interesu svih građana – naveo je Grabež.

Predsjednik mladih prijedorskog PDP Mladen Kolundžija rekao je da u posljednje vrijeme znatan broj omladinaca dolazi u ovu stranku i najavio niz aktivnosti nakon kojih se očekuje da ih pristupi još više.

SRNA/Srpskainfo