Prema riječima srpskog akademika Matije Bećkovića, Srbi u Crnoj Gori nemaju šta da brane ako ne odbrane svoju crkvu.

Matija Bećković, komentarišući Prijedlog zakona o vjeroispovijesti, koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore, a kojim se predviđa da sva crkvena imovina izgrađena do 1918, za koju ne postoji dokaz o vlasništvu, postane državno vlasništvo, ocjenjuje da će Srbi u Crnoj Gori biti jedini narod koji nema svoju crkvu.

“Oni su se odrekli svoga imena, pisma i vjere i nema razloga da se na tome zaustave. Ta nova crkva u Crnoj Gori može imati samo novu škaljarsko-kavačku eparhiju”, kaže Bećković.

Prema njegovim riječima, Srbi u Crnoj Gori nemaju šta da brane ako ne odbrane svoju crkvu.

“Јuda je nazvan blagajnik izdaje. Tih blagajnika se namnožilo. Onih 30 srebrenjaka je poraslo na astronomske cifre. Sad se, ustvari, testira da li Srba u Crnoj Gori uopšte ima. Crna Gora je  u svoje vrijeme branila Ostrog, i to nemajući čime drugim, već pčelama”, kaže Bećković.

“Nadam se da do svega toga neće doći, sem ukoliko Crna Gora ne objavi rat Srbiji. Oni više ne mogu da kažu “ne” i ne smiju nikoga drugoga da progone osim Srba. Možda svim tim odlukama ispunjavaju uslove za ulazak u Evropsku uniju. I ko zna koliko još imaju poglavlja da bi bili primljeni”, kaže Bećković.

Izvor: novosti.rs