Svakoga dana čujemo more novih beauty izraza i proizvoda, ali da li stvarno znamo čemu svaki od njih služi i koja je razlika?

Hajlajter i iluminator su proizvodi koji se u mejkap svetu koriste, kako bi se postigao efekat svežeg i budnog izgleda, kao i blistavog tena. Iako je reč o proizvodima, koji mogu imati višestruku primenu, njihova osnovna funkcija je veoma različita.

Iluminatori su svetlije nijanse od vašeg korektora i služe da posvetle vaše lice. Oni se nanose nakon tečne podloge ili se mogu mešati sa puderom. Ovaj proizvod možete koristiti kako biste vizuelno izdužili ili suzili određene delove lica. S obzirom da iluminator ima blagu pokrivnu moć, sa njim ćete moći da prikrijete sitne nepravilnosti na licu. Uz sve ovo, ovaj make-up proizvod je odličan saveznik u borbi protiv podočnjaka, pa će vas učiniti svežom i nakon najnapornije noći.

Foto: www.iconiclondoninc.com

Hajlajter sa druge strane, nema primenu na celom licu, jer bi to našem make-up look-u dalo neuredan izgled. Hajlajter se koristi na tačno određenim delovima lica, kao što su jagodice, vrh usne i nosa i uglovi očnog kapkaNjegova funkcija je da posvetli, ali i istakne naše lice i da nam sjajan i svež izgled.

Foto: www.iconiclondoninc.com

Poželjno ga je naneti nakon pudera u kamenu.

(Telegraf.rs)