Pomoć Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor, prikupljena za prijatelje u Grčkoj koje je ranije zadesio požar, biće preusmjerena višečlanoj porodici Milinković uz blagoslov grčkog dobrotvora arhimandrita Partenijusa.
Predsjednik prijedorske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica podsjetila je da je članstvo ove organizacije prikupljalo dobrovoljne novčane priloge za prijatelje Grke u znak zahvalnosti za višegodišnji humanitarni rad arhimandrita Partenijusa u Prijedoru, posebno prema djeci poginulih boraca.

“Skupili smo 3.250 KM i zbog nekih komplikacija u bankarskoj administraciji odlučili smo da taj novac uručimo lično arhimandritu Partenijusu. On je sada u Prijedoru povodu slave grada i Crkve Svete Trojice i mi smo mu taj novac htjeli dati, ali je on rekao da su ljudi pogođeni požarom već sanirali štetu i da im pomoć nije potrebna”, rekla je Karlica Srni.

Ona je dodala da je arhimandritu predočen slučaj višečlane porodice Milinković i da je on dao blagoslov da se taj novac pokloni toj porodici za izgradnju kuće.

Nataša Milinković dijete je poginulog borca. Sa suprugom Srećkom ima šestoro djece i čekaju sedmo. Živjeli su u trošnoj kući, a u velikoj humanitarnoj akciji, koju je prošle godine pokrenulo prijedorsko Kolo srpskih sestara, izgrađena im je nova kuća.