Veliki intelektualni megdan održan je u kongresnoj dvorani Sava centra sa više od  1.200 učesnika iz oko 15 zemalja. Učestvovale su 182 škole. Malci Genijalci su i ove godine u svoj grad na Sani donijeli bronzanu medalju. Takmičari su  se nadmetali  u više mentalnih disciplina, različitih komplikovanih matematičkih operacija. Najzanimljivije je bilo mentalno izračunavanje niza brojeva koji se smjenjuju brzinama od 2 do 5 brojeva u sekundi. Takmičenje je bilo organizovano po grupama iz dva dijela. Pismeni dio podrazumjeva rješavanje 120 zadataka za samo 10 minuta. Drugi dio je mentalno računanje, tzv.Anzan,sa upotrebom svih formula. Olimpijada predstavlja jedinstveni dogadjaj i najveće takmičenje ovog tipa  u Jugoistočnoj Evropi.

Bili smo svjesni da je ovo  ogromno međunarodno  takmičenje, gdje dolaze samo najbolji, te smo se zaista vrijedno pripremali prethodnih mjeseci. Trud i rad se uvijek isplati. Naša genijalna ANDREA BABIĆ  je  pokazala svoje super moći  i osvojila treće mjesto,odnosno bronzanu medalju u pismenom dijelu. Ne postoji  ljepši trenutak za jednog učitelja kada ime svog učenika ugleda među rezultatima ovako velikog događaja.  Izuzetno sam ponosna na nju  kao i na ostale Malce , Anastasiju Malbašić i Andriju Babića,koji nisu bili među prva tri mjesta ali su pokazali znanje i hrabrost. Zahvaljujem se roditeljima i ostalima koji su bodrili naše Malce i bili uz nas tokom takmičenja. Nastavljamo dalje da MJENJAMO SVIJET ohrabreni ovim uspjehom- rekla je učiteljica ove školice Vedrana Vuković

„Malac Genijalac“ je škola mentalne aritmetike. Polaznici ove škole naročito razvijaju sljedeće vještine i sposobnosti: brzo računanje, izuzetna koncentracija i pažnja,odlična memorija,razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije,razvijena čula vida,sluha i dodira, povećanje kreativnosti,poboljšanje mašte,sposobnosti vizuelizacije. Nakon savlađivanja rada na abakusu (drevna računaljka) , djeca ga više ne koriste već ga zamišljaju u sopstvenoj glavi.Vizuelizacijom abakusa,djeca su u stanju da vrše komplikovane matematičke operacije,isključivo na mentalnom nivou,velikom brzinom i da tačne rezultate  izračunaju za samo 2-3 sekunde, BEZ digitrona, BEZ olovke i papira. Djeca postaju pravi GENIJALCI.

prijedor24h