Istoričar iz Beograda Aleksandar Raković smatra da u sadašnjim promijenjenim geopolitičkim okolnostima treba svaki dan raditi na ujedinjenju Srbije i Republike Srpske.

– Naša perspektiva u promijenjenim okolnostima je da svaki dan radimo na ujedinjenu Srbije i Republike Srpske, da povlačimo te poteze i svakako ćemo u nekim promenjenim geopolitičkim okolnostima, u narednoj deceniji ili dvije, doći do momenta kada će to biti izvodivo – rekao je Raković novinarima.

On je, uoči skupa u Beogradu “Srpska i Srbija u promijenjenim geopolitičkim prilikama”, rekao da Srbi ne smiju da odustanu od tog cilja, jer su Srbi nacija koja ima pravo da živi ujedinjena.

– Sve priče i primjedbe koji nam drugi daju i govore da je za nas bolje da radimo kako oni kažu, su intencionalne i besmislene i uvredljive za srpski narod, jer srpski narod treba da vodi svoju poltiku i geopolitiku, a ništa prirodnije nema nego da jedan narod bude ujedinjen u jednoj državi – rekao je Raković.

Skup se održava u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Beograda.

SRNA/RTRS