Vlada Republike Srpske imenovala je vršioca dužnosti direktora Osnovne škole “Dositej Obradović” Prijedor, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske.
“Školski odbor ove škole je dužan raspisati novi konkurs za izbor direktora”, navodi se u odgovoru Ministarstva Srni, u kojem nije navedeno ime osobe koja je imenovana za vršioca dužnosti direktora.

Prethodnom direktoru ove škole Stevici DŽogazoviću mandat je istekao 30. maja i od tada je škola bila bez direktora i bez vršioca dužnosti direktora.

DŽogazović je rekao Srni da je školski odbor blagovremeno obavio proceduru, počev od raspisivanja konkursa za izbor direktora u februaru ove godine i da je početkom aprila proslijedio svoje akte Ministarstvu na odlučivanje, ali da je konkurs poništen.

On je dodao da se nije prijavio na konkurs niti se namjerava prijaviti na novi konkurs, a da su mu nakon isteka mandata prestala sva ovlaštenja, uključujući potpisivanje učeničkih svjedočanstava i svih drugih akata.

Zaposleni u ovoj školi medijima u Prijedoru obratili su se dopisom u kojem su izrazili bojazan da zbog ovog vakuuma neće dobiti plate na vrijeme, ali će ovim imenovanjem problem biti riješen.