????????????????????????????????????

Darko Milunović, nekadašnji član uprave banjalučkog Borca, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, biće danas imenovan za predsednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Njegovim imenovanjem bio bi rešen višemesečni problem koji je nastao u funkcionisanju prijedorskog prvoligaša koji nema ni predsednika UO ni Skupštine, ali ni upravu, odnosno čelne ljude. Milunović bi tako nasledio Radomira Duku koji je još jesenas podneo ostavku na mesto prvog čoveka kluba.

U gradu na Sanu se radi na tome da se napravi totalni zaokret u odnosu na dosadašnji neuspeli period u kojem je klub slavne tradicije i renomea bio talac pojedinaca i ljudi koji se baš nisu ni razumeli u fudbalsku filozofiju. Pored Milunovića u novom sazivu Upravnog odbora zeleno-crnih trebalo bi da budu još: Ognjen Hrnjak, Nenad Crnogorac, Aleksandar Topić i Aleksandar Savić, dok će za prvog čoveka Skupštine, umesto pomenutog Hrnjaka koji je podneo ostavku, biti inaugurisan Vladimir Stakić, dok će ga menjati Zdravko Ostojić, aktuelni potpredsednik najvišeg klupskog tela koji je i sazvao današnji skup.

Na sednici će biti usklađen i Statut kluba za naredni period, a biće uvedeno i novo telo, Odbor za savetovanje u kojem će da sede predstavnici tri sponzora: Grada Prijedora, Arcelor Mitala i RŽR “Ljubije”, a zastupaće ih gradonačelnik Milenko Đaković, odnosno direktori Mladen Jelača i Stanko Vujković.

Takođe, posle imenovanja novi Upravni odbor bi trebalo da imenuje i direktora kluba, a umesto dosadašnjeg prvog operativca Borislava Obradovića u fotelju bi trebalo da sedne bivši fudbaler “rudara” Saša Stević, nakon čega će da bude imenovan i novi šef stručnog štaba. Prema informacijama koje dolaze iz Prijedora klub će u novu prvoligašku sezonu da krene sa mladim stručnjakom iz Gradiške Igorom Jankovićem, nekadašnjim pomoćnikom selektora BiH Mehmeda Baždarevića.

Skupština Fudbalskog kluba Rudar Prijedor biće održana danas u prostorijama Rudničke direkcije u Prijedoru s početkom u 17 časova, a biće usvajani i izveštaji organizacionog, takmičarskog i finansijskog sektora.

Sportski žurnal