Nevrijeme praćeno gradom pogodilo je popodne Zagorje, a potom i centralnu Hrvatsku, dok je u Zagreb padala jaka kiša, pa je na ulicama bilo i po nekoliko centimetara vode.

Grad je, osim u Kumrovcu, padao u tuheljskom području, Gornjem Јesenju, Dukovcu, Gregurovcu, Kostelu, nekim dijelovima Lobora, Starom Golubovcu, Krapini, Mihovljanu i Desiniću.

Hrvatski mediji prenose da je pod vodom centar Siska i da automobili jedva saobraćaju, dok je nevrijeme u Krapini mnoge podsjetilo na snježnu mećavu.

U Hrvatskoj je za danas izdato narandžasto upozorenje za područje centralnog dijela i sjeverozapada zemlje, kao i upozorenje na jako nevrijeme uz mogućnost grada.

Evropski servis za prognoziranje oluja najavio je da postoji mogućnost izuzetno krupnog grada i naleta olujnog vjetra, najprije na sjeverozapadu i u centralnoj Hrvatskoj, te djelimično u Slavoniji.

“Hrvatski Telekom” je svojim korisnicima SMS-om poslao poruku da, ukoliko njihovo područje bude zahvaćeno nevremenom, isključe telefonski i strujni kabl iz utičnice i time zaštitite svoju telekomunikacionu i elektronsku opremu.

SRNA/RTRS