U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, dok je u centralnim predjelima i na istoku moguća pojava sugradice i grada.

Ujutro će biti promjenljivo oblačno vrijeme, na jugu i djelimično na istoku vedro, dok će na zapadu i sjeveru biti kiše i lokalno pljuskova, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana očekuju se i lokalno nepogode, usljed kojih će u kratkom vremenskom periodu vjetar biti pojačan, kao i količina padavina.

Јutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu 23, a najviša dnevna od 20 do 25, na jugu 27 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan promjenljivog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 18 stepeni, Čemerno 23, Kalinovik, Han Pijesak, Ivan Sedlo 24, Mrakovica 25, Sokolac, Šipovo 26, Gacko, Krupa na Uni, Nevesinje, Livno 27, Mrkonjić Grad, Ribnik, Bihać i Bugojno 28, Bileća, Novi Grad, Srbac, Srebrenica, Grude, Bileća 29, Doboj, Zvornik, Prijedor, Trebinje, Foča, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 30, Neum, Sarajevo, Banjaluka i Bijeljina 31, Rudo i Brčko 32, Višegrad i Mostar 33 stepena.

U Republici Srpskoj i FBiH do kraja dana se očekuje promenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima.

Uz oblačnost sa jugozapada poslijepodne doći će do porasta nestabilnosti, pa će na sjeveroistoku, istoku i centralnim predjelima biti uslova za lokalne pljuskove praćene grmljavinom, ponegdje i sugradicom.

RTRS