Advokat Duško Tomić potvrdio je da će se odazvati na poziv za saslušanje u Upravu kriminalističke policije MUP RS, a u okviru istrage koja se vodi u predmetu David Dragičević.

Tomić je za portal Srpskainfo istakao da je uvjeren kako će vrlo brzo doći do potpunog rasvjetljavanja ubistva Davida Dragičevića, te očekuje kako će njegova izjava, koju će dati u policiji, pomoći u utvrđivanju istine o ovom slučaju.

– Rasvjetljavanje ubistva Davida Dragičevića je prvo u interesu njegovog oca Davora, a zatim i u interesu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Smatram da odlazak Davora iz RS i BiH, te odnošenje groba Davida Dragičevića, nije bilo u prilog istini – izjavio je Tomić.

Dodaje kako nema dileme da je policija u istrazi ubistva Davida Dragičevića napravila propuste.

–Isto tako naša je dužnost da otkrijemo istinu, a ne da je prikrivamo- smatra advokat Tomić.

 

 

 

Dodaje da kao raniji advokat porodice oštećenog nema problema sa odazivanjem na poziv za saslušanje, te da će reći sve ono šta zna o ovom predmetu.

– Nadam se da će moja saznanja pomoći u rasvjetljavanju istine – zaključio je Tomić. Podsjetio je da je od četvoročlanog advokatskog tima porodice Dragičević pretrpio najveću štetu, od uništavanja porodične imovine do tužbi, koje su podnesene protiv njega.

Podsjetimo, Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske uputila je poziv za saslušanje advokatu Dušku Tomiću u svojstvu svjedoka, u predmetu istrage krivičnog djela ubistva Davida Dragičevića.

Saslušanje je zakazano za 25. jun, u 12 časova, u prostorijama MUP Republike Srpske.

U pozivu za saslušanje koji je potpisao načelnik UKP Darko Kovrlija advokat Tomić je upozoren da može biti priveden ukoliko se ne odazove na poziv ili ukoliko ne opravda svoj izostanak.

Srpskainfo