Godinama ste zajedno, delite stan i imate zajedničkog psa. Sve vaše prijateljice su se već udale i rodbina stalno zapitkuje kada će zasijati prsten na vašoj ruci. Vrlo verovatno je da je vaš partner pasivan, lenj, uplašen ili kombinacija svega navedenog. Ključno je izvršiti suptilan pritisak, tako da mu se učini da je sam došao na ideju prosidbe.

Glavna tema – venčanja!

Pričajte često o venčanjima svojih prijateljica i prijatelja, poznanika, rodbine – neka oseti da rado govorite o ovoj temi i da ne možete da sakrijete uzbuđenje. Ista pravila važe i za prosidbu, podelite sa njim radost zbog svake vaše koleginice s posla koja je zaprošena.

“Kakav divan prsten!”

Zaustavite se pored svakog izloga zlatare i podelite s njim očaranost prstenjem koje ste ugledali u izlogu. Pokažite mu koji vam se posebno sviđa i pitajte ga za mišljenje. Korak dalje: pitajte ga da li bi pričekao da isprobate kako vam stoji.

Prosidba
Prosidbafoto: Depositphotos/EdZbarzhyvetsky

Recite da ste spremni na sledeći veliki korak

Ovaj predlog nije veoma suptilan ali ne morate reći na koji korak mislite. Dovoljno je da podelite s njim kako osećate da je došlo vreme za stepenicu više u vašoj vezi- nadajmo se da to neće shvatiti pogrešno i vratiti se kući s novim kućnim ljubimcem!

 Ženski pakt

Ako vaš partner ne reaguje na prethodne pokušaje, preostaje vam da se udružite s nekom od njemu bliskih ženskih osoba- mamom, sestrom ili najboljom prijateljicom. Ako su vam sklone, one bi možda lakše uspele da ga podstaknu da klekne i postavi veliko pitanje.

Neki od ovih predloga bi mogao da urodi plodom, ali ako niste žena sklona igricama, preuzmite stvar u svoje ruke i, zašto da ne? Zaprosite vi njega!

Izvor: zene.hr