Kada se blogerka Tamara Kalinić na mrežama pohvalila kako joj trepavice nikad u životu nisu bile gušće i duže, pratioci su je molili da im otkrije svoju tajnu. Sada znamo u čemu je trik i na vašu sreću, košta malo više od tri marke.

Tamara Kalinić uglavnom od svojih pratilaca dobija pitanja gdje je koju krpicu ili aksesoar nabavila, ali u posljednje vrijeme u centru pažnje su njene nevjerovatno dugačke i guste trepavice.

Budući da su njene trepavice potpuno prirodne i da su narasle za samo mjesec dana, riješila je da snimi video i svima otkrije svoju tajnu.

U videu koji je dosad pregledalo skoro 50.000 ljudi, Tamara je detaljno objasnila svoju rutinu njege trepavica i obrva, a bazira se na hladno cijeđenom ricinusovom ulju.

Više puta tokom videa je istakla da ulje mora biti hladno cijeđeno, ili u suprotnom neće tako dobro podstaći rast i regeneraciju dlačica. Iako brend koji Tamara koristi nema da se kupi u Srbiji, u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane možete pronaći hladno cijeđeno ricinusovo ulje.

Ricinusovo ulje bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom koja utiče na hidrataciju korjena trepavica. Ono čisti okruženje u kome trepavice rastu i stvara kvalitetne uslove da one budu bujnije, duže, pravilno raspoređene. Ukoliko želite da isprobate ricinusovo ulje za trepavice, evo Tamarinog recepta.

Ako imate staru maskaru koju više ne koristite i planirate da je bacite, baš nju možete iskoristiti za nanošenje ricinusovog ulja, a možete kao Tamara to uraditi i prstima.

Jednostavno svake večeri prije spavanja sipajte kap ulja na kažiprst, razmažite između dva prsta i pređite prvo preko obrva, a onda namažite trepavice od korjena u pravcu rasta dlačica.

Na isti način možete koristiti ovo ulje i na zaliscima na kosi.

Ono što je Tamara takođe naglasila kao moguće neželjeno dejstvo jeste pojačan rast dlačica ispod očiju jer ulje dolazi i na taj dio i može da pospješi njihov rast i gustinu, piše Blic Žena.