Beograd, 3. aprila 2018. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Jedan od lidera srpskog naroda iz Crne Gore Marko Milačić rekao je da ga raduje što je na sastanku Srba iz regiona sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kraljevu vidio želju ne samo Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, već i ljudi i političara koji dolaze iz drugih krajeva regiona, da budu uz svoj narod u Crnoj Gori.

– Biću pomalo sebičan, pa ću reći da mi u Crnoj Gori nažalost imamo najveći problem od svih Srba u čitavom regionu, imajući u vidu da je u Crnoj Gori na sceni `blickrig` režima, odnosno jedan od projektovanih završnih udaraca na Srbe u Crnoj Gori kroz najavu otimanja crkvene imovine, kao i zbog sveukupne antisrpske politike koja je na sceni – rekao je Milačić za Sputnjik.

On je naveo da je Vučiću i ostalim liderima srpskog naroda tokom sastanka saopštio i stavove svoje partije Prave Crne Gore koji se odnose na dva najveća izazova koji u bliskoj budućnosti očekuju srpski narod u Crnoj Gori.

– A to su parlamentarni izbori iduće godine i još važnije godinu nakon toga redovni popis stanovništva povodom kojeg mi odmah moramo da krenemo u kampanju i zaštitu naših interesa u Crnoj Gori u susret tom veoma važnom popisu – rekao je Milačić.

On je naveo da je sastanak sa Vučićem bio veoma značajan za sve Srbe u regionu, prije svega zato što je veoma važno da se “međusobno ima direktna komunikacija”.

– Nas svuda u regionu muče slični, da ne kažem isti problemi, u što sam se danas dodatno uvjerio kada sam čuo našu braću iz svih krajeva regiona. To su problemi koji se tiču asimilacije Srba i pritiska na Srbe dominantno od strane zvaničnih vlasti i zato je jako važno da razmjenjujemo mišljenja i da u širem smislu koordiniramo zajedničke aktivnosti – rekao je Milačić.

On je dodao da je veoma ohrabren entuzijazmom i željom Vučića da pomogne Srbima u regionu i da se angažuje u najvećoj mogućoj mjeri što se tiče pomoći i srpskom narodu u Crnoj Gori.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona i tom prilikom poručio da Beograd neće dozvoliti kršenje njihovih prava, ali i da sastanak nije bio lak, posebno kada je riječ o situaciji u Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

SRNA/Srpskainfo