Svako od nas nosi strahove s kojima se bori u različitim fazama života. Strah od samoće se javlja najčešće kod tinejdžera i mlađih osoba, ali i kod ljudi zrelijih godina. Osobe koje imaju izražen strah od samoće biraju da ostanu u dugim, nefunkcionalnim vezama i obično žive s prijateljima ili roditeljima jer ne mogu da zamisle scenario u kom su oni samostalni, neustrašivi protagonisti.

Budite strpljivi!

Nijedno loše stanje ili problem se ne mogu rešiti preko noći. Strpljivost je stoga prvi korak ka rešavanju problema. Jasno, neizvesnost nas muči i zato želimo da uradimo što pre nešto po tom pitanju, međutim u životu najčešće bude obrnuto. Strpljivost nas izgrađuje i jača naš um!

Razmišljajte pozitivno

Pozitivno razmišljanje je najvažniji deo uspeha u obuzdavanju strahova i negativnih misli. U prostorije u kojima provodite najviše vremena postavite motivacione citate koji će vas podstaći da na svet počnete da gledate kao inspirativnije mesto u kome nema vremena za negativne misli. Optimizmom prizovite nove uspehe i lepe stvari u životu!

Upoznajte sebe

Da bi vas neko zavoleo toliko da nikada ne poželi da vas napusti, morate najpre zavoleti sami sebe. Zamislite kako biste se osećali ukoliko biste bili uslovljeni da vreme provodite s nekim ko se uvek oseća bezvrednim i ističe samo negativne aspekte situacija. Posvetite se istraživanju sebe, bavite se onim oblastima u kojima ste dobri – koje vas opuštaju, čine boljom i zanimljivijom osobom. Onog trenutka kada se budete odlično osećali u svojoj koži i drugi će osetiti vaše dobre vibracije i poželeti da vas bolje upoznaju.

Pozitivan stav
Pozitivan stavfoto: Depostiphotos/stokkete

Budite zahvalni

Nemojte dopustiti da u životu nešto radite samo iz navike i da vas strahovi povedu na putu ka depresiji. Naučite da zaustavite svoje strahove i sumnje. Radite na sebi, dodatno se obrazujte, slikajte, čitajte, bavite se sportom i boravite u prirodi. Okružite se ljudima koji su pozitivni i budite zahvalni na svakom danu.

Jurite svoje ambicije

Pronađite svoje mesto u društvu. Napravite listu želja i ambicija koje želite da ostvarite. Ne dopustite strahovima da vas koče na putu prema uspehu. Borite se protiv prepreka i nikada ne odustajte na putu do željenih ciljeva.

Izvor: zena.hr