Rastom temperature raste i vlaga u vazuhu koja jedan od najvećeg neprijatelja postojane šminke. Zapušene pore, nečisto lice, otapanje baze i razmazivanje ajlajnera i maskare, predstavlja samo neke od problema sa kojima se susrećemo u toku letnjih meseca!

Puder ti zatvara pore?

Najbolje rešenje je da ga zamenite hidratantnom kremom (BB kremom). Puderi jake prekrivne moći mogu biti spas za prikrivanje neujednačenog tena, ožiljaka i akni, ali često sadrže teška ulja i silikone koji su preteški za letnje vrućine. BB Kreme su zato 3 u 1 rešenje jer hidriraju, štite kožu zaštitnim faktorom i pružaju ujednačeno toniranje kože lica.

Mat ruž vam izgleda suvo na usnama?

Koristite ulje za usne umesto mat karmina. Kada je vruće i vlažno, mat ruževi, zbog visoke koncentracije voska i pigmenata, a manje ulja koje ga balansira, mogu stvoriti veoma suve usne. Stoga je ulje za usne savršen kompromis – pruža sjajnu i glatku boju bez isušivanja usana.

Želite da izbegnete razmazanu maskaru?

Porastom temperature najbolje je da sa običnih maskara i olovaka za oči pređete na vodootporne. Za letnje vrućine najbolje je birati ajlajnere i olovke u svetlijim bojama koje ne bi izgledale loše čak i kada bi došlo do razmazivanja.

 

Nega kože
Nega kožefoto: Depositphotos/ by Sofia_Zhuravets

Rumenilo deluje praškasto na licu?

Počnite da koristite proizvode kremastije teksture. Mnogi koriste rumenio u kamenu u nadi da će im ono upiti višak masnoće sa lica. Međutim, znoj i vlaga u vazduhu mogu uzrokovati preterano mrvljenje rumenila koje počinje da izgleda neprirodno na koži.

Brine vas masna koža?

Zamenite šljokičaste bronzere mat bojama. Kada stavljate sjaj na masnu bazu krajnji rezultat izgleda neuredno. Zato je mat bronzer mnogo bolji izbor u slučaju da imate masniju kožu.

 

Izvor: zena.hr