U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i veoma toplo vrijeme, a temperatura vazduha će ponegdje na jugu i sjeveru dostići 37 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti vedro, a tokom dana sunčano vrijeme sa malo oblaka i veoma toplo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena na jugu, a najviša dnevna od 28 do 35, na planinama 25, a na jugu i sjeveru ponegdje i do 37 stepeni Celzijusovih. Vjetar slab do umjeren uglavnom istočni i sjeveroistočni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura u 14 časova

Bjelašnica 14, Brčko 21, Čemerno 22, Ivan Sedlo, Han Pijesak, Sokolac 24, Gacko 26, Nevesinje, Krupa na Uni, Bugojno, Srebrenica 27, Mrkonjić Grad, Foča, Rudo, Sarajevo 28, Novi Grad, Višegrad, Bihać, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 29, Banjaluka, Bijeljina, Neum, Trebinje, Srbac 30, Livno 31, Bileća, Grude 33, Mostar 35 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 2. jula, biće sunčano uz lokalno malu oblačnost, a poslijepodne i tokom noći očekuju se pljuskovi sa grmljavnim. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36, na planinama 27 stepeni.

U srijedu, 3. jula, tokom dana biće promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i prijatniju temperaturu, a rjeđi pljuskovi su mogući na jugoistoku. Najviša dnevna temperatura od 22 do 29, na jugu 33 stepena Celzijusova.

SRNA/Srpskainfo