Predsjednik Ujedinjene Srpske i predsjedavajući Srpskog Kluba u Predstavničkom domu PSBiH, Nenad Stevanić smatra da protesti u Banjaluci imaju nešto zajedničko sa onim kojim se na nivou BiH onemogućava izborna volja građana, nakon čega su iz PDP oštro odgovorili da „najveća varalica na političkoj sceni Srpske još ima obraza da lažno optužuje druge da podržavaju SDA“.

Stevandić smatra da iz Sarajeva stavljaju metu na Republiku Srpsku, a da je pokretanjem protesta iz Banjaluke dodatno trebalo opteretiti.

On je dodao da ljudi imaju pravo na proteste, ali smatra da je koincidencija da se to dešava u ljetnom periodu kada ih malo ko organizuje, a jedna od stvari sa kojima su povezani jeste da se pruži alibi ljudima u Sarajevu da korespondiraju sa starim Savjetom ministara.

PDP: Stevandić glasao za Zvizdića

Oštar odgovor PDP iz koga podsjećaju da je upravo dao podršku Denisu Zviziću .

– Najveća varalica na političkoj sceni Republike Srpske, kupljeni lajavac Nenad Stevandić još ima obraza da se javno oglašava, lažno optužujući druge da podržavaju SDA. Upravo je njegovim i glasovima poslanika iz njegovog kluba u Parlamentu BiH Denis Zvizdić izabran za zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma – naveli su u PDP.

Navode da su „poslanici njegove poltron – stranke takođe su svojim glasovima sačuvali Senada Bratića na mjestu potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, nakon inicijative PDP-a za Bratićevom smjenom“.

View this post on Instagram

❗ СВЕ ЦРНО НА БИЈЕЛО ❗ Гласовима највеће ВАРАЛИЦЕ на политичкој сцени, купљеног лајавца Ненада Стевандића и посланика из његовог клуба у Парламенту БиХ ДЕНИС ЗВИЗДИЋ ИЗАБРАН је за замјеника предсједавајућег Представничког дома. ❗Посланици његове полтрон – странке такође су својим гласовима САЧУВАЛИ СЕНАДА БРАТИЋА на мјесту потпредсједника Народне скупштине Републике Српске, након иницијативе ПДП-а за Братићевом смјеном.

A post shared by Partija demokratskog progresa (@pdprsrpska) on

Iz PDP navode da rezultati „pokazuju da je upravo on najdirektnija podrška i ponizni sluga SDA i njihovim interesima“.

Stevandić: Borenović slušao o ukidanju entiteta

Novom sukobu tu nije kraj. I Stevandić je oštro odgovorio podsjećajući na govor lidera PDP, Branisalva Borenovića sa kongresa SDA.

–  Nevjerovatno prljavo i podmuklo saopštenje PDP puno mržnje i uvredljivih kvalifikacija, otkriva sav ponor u koji su upali, pa nas koji svjedočimo o podaništvu prema SDA i licemjerju prema Republici Srpskoj, etiketiraju na najprljaviji način, neprimjeren normalnim osobama i organizacijama – naveo je Stevandić.

View this post on Instagram

➡️ [САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ] ✅ "Невјероватно прљаво и подмукло саопштење ПДП-а пуно мржње и увредљивих квалификацијa, које је јуче објављено у појединим медијима, открива сав понор у који су упали, па нас који свједочимо о подаништву према СДА и лицемјерју према Републици Српској, етикетирају на најпрљавији начин, непримјерен нормалним особама и организацијама. И без нас сви знају да је господин Бранислав Бореновић на конгресу СДА сједио у првом реду и слушао о укидању ентитета (у прилогу погледајте и послушајте говор господина Бореновића са конгреса СДА). Ми из патриотске коалиције само тражимо оно што нама припада, а то су управо мјеста на којима Бакир Изетбеговић одржава министра ПДП-а и министре СДС-а. Можда је то разлог толике мржње и примитивизма које ПДП упућује политичким противницима у Републици Српској." С поштовањем, др Ненад Стевандић

A post shared by Nenad Stevandić (@nenad_stevandic) on

Dodaje da i bez njega svi znaju da je gospodin Branislav Borenović na kongresu SDA sjedio u prvom redu i slušao o ukidanju entiteta.

– Mi iz patriotske koalicije samo tražimo ono što nama pripada, a to su upravo mjesta na kojima Bakir Izetbegović održava ministra PDP i ministre SDS. Možda je to razlog tolike mržnje i primitivizma koje PDP upućuje političkim protivnicima u Republici Srpskoj – naveo je Stevandić.

Srpskainfo