Potpredsjednik SDS-a Drago Bundalo izjavio je danas Srni da nije zadovoljan izborom Mirka Šarovića za predsjednika te stranke i da SDS poslije izbora nije stabilniji, ali da poštuje volju većine.

– Glasao sam za /Milana/ Miličevića za predsjednika, ali prevladala je većina i moje je da poštujem njenu volju. Kada bih rekao da sam zadovoljan ne bih bio korektan i dostojan svojih izjava – istakao je Bundalo.

On je dodao da se poslije unutarstranačkih izbora svi u SDS-u moraju okrenuti poslu i raditi na tome da se stranka koliko je to moguće što prije konsoliduje.

Na pitanje da li je SDS poslije unutarstranačkih izbora stabilniji ili još više podijeljen, s obzirom na to da je odlučila mala razlika u glasovima delegata, Bundalo je rekao da stranka nije stabilnija i da na tome treba raditi.

– Tako tijesan rezultat nije dobar, SDS je prepolovljen i bilo bi dobro da je bila veća razlika za bilo kojeg kandidata. Treba raditi na tome da stranka bude jedinstvena i na onom ko je izabran za predsjednika je da bude mudar i da ustabili stanje u stranci i da nema čistke, revanšizma i protjerivanja ljudi koji su mislili drugačije. Ako toga bude onda nema ni “s” od stabilizacije – rekao je Bundalo.

Od 387 delegata koji su glasali na jučerašnjoj Skupšini SDS-a, Miličević je dobio povjerenje 181 delegata, a Šarović 205, dok je jedan listić bio nevažeći.

SRNA/RTRS