Igor Janković novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Rudar Prijedor izvršiće danas prozivku igrača za sezonu Prve lige Republike Srpske u kojoj zeleno-crni imaju najviše ambicije, da osvoje titulu i vrate se u premijerligašku konkurenciju. Prvo okupljanje za sezonu 2019/20. zakazano je za 18 časova.

U skladu s tim planovima i željama imenovana je i nova ambiciozna uprava kluba na čelu sa Darkom Milunovićem koja želi da od Rudar Prijedora stvori respektabilan klub i stabilnog premijerligaša koji će da razmišlja i o evropskoj fudbalskoj sceni. S druge strane zadatak novog trenera Jankovića je da napravi respektabilnu ekipu, biće u ulozi tim-menadžera.

-Želimo da stvorimo dobar i jak tim koji će kroz naredne sezone da stasava i ispunjava postavljene klupske ambicije. Zbog toga je neophodno da dovedemo nekoliko iskusnih i prekaljenih fudbalera koji imaju veliko iskustvo u Prvoj ligi Republike Srpske, ali i Premijer ligi BiH. Na prvom okupljanju biće nekoliko novih mena, s nekima smo dogovorili saradnju, s nekima smo još u pregovorima, ali tražimo i nova imena koja nas interesuju – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Kako smo saznali novi članovi Rudar Prijedora biće Predrag Zekanović (Zvijezda-09), Aleksandar Malbašić (Metalež), Andrej Pavlović (TOŠK, Tešanj), Mihajlo Savanović (Sloboda, Mrkonjić Grad), Slaviša Maksimović (Kozara) i povratnici Ognjen Jaćimović (Modriča Alfa) i Novica Petrović (Zvijezda Gradačac). Postoji mogućnost da se u Rudar Prijedor vrati i dojučerašnji prvotimac banjalučkog Borca Bojan Burazor.

-Hoćemo da se pojačamo u svim linijama tima, stvorimo zdravu konkurenciju i ekipu za respekt koja će da igra zapaženu ulogu u Prvoj ligi Republike Srpske i bori se za premijerligaški status – dodao je strateg Prijedorčana Igor Janković.

Prvi deo priprema “rudari” sa Sane odradiće u svom gradu, a 13. jula sledi odlazak na Zlatibor gde će da bude odrađena finalna faza letnjeg rada.

-Mislim da imamo dovoljno vremena da sva pojačanja koja dovedemo uigramo u našu ekipu, da sklopimo pobednički i dobitnički mozaik i da se odlično spremimo za iskušenja koja će nas očekivati u prvenstvu. Kroz utakmice ćemo da tražimo takmičarsku formu, a definitivan raspored prijateljskih mečeva biće poznat na samoj prozivci – rekao je na kraju Igor Janković, trener Rudar Prijedora.

Sportski žurnal