Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za još mjesec dana suspendovanom policajcu Goranu Jeličiću iz Kozarske Dubice osumnjičenog za svirepo ubistvo sugrađanke Irene Predojević prije 14 godina.

Pritvor osumnjičenom produžen je četvrti put od kada je Jeličić uhapšen i to zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog mogućeg uznemirenja javnosti ukoliko se Jeličić bude branio sa slobode.

U narednih mjesec dana trebala bi biti podignuta i optužnica protiv Jelićića, a tužilaštvo traži dodatno vrijeme kako bi saslušalo sve svjedoke u ovom krivičnom postupku, od kojih dobar dio živi u inostranstvu.

Posljednji put, pritvor Jeličiću odredio je Vrhovni sud Republike Srpske.

Jeličić je uhapšen krajem oktobra prošle godine, a tokom saslušanja pred tužiocima branio se ćutanjem.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući. Te noći je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica. Od tada joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je žrtva živjela s roditeljima.

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih s kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja drugih teških krivičnih dela.

Srpskainfo