Srpske reprezentativke Nevena Jovanović i Jelena Bruks (Milovanović) spektakularnim potezima obilježile su sam finiš dramatične utakmice protiv selekcije Belgije.

Srbija je poslije uzbudljive završnice stigla do pobjede nad Belgijom (70:66) i tako direktno izborila plasman u četvrtfinale Evropskog šampionata.

U samom finišu viđena je prava drama. Na 11,3 sekunde do kraja bilo je 67:66 za našu reprezentaciju, a napad je imala Belgija. Nakon tajm-auta Belgijanke su izvodile loptu sa strane na našoj polovini, a onda je uslijedila spektakularna krađa Nevene Jovanović. Nevena, koja je bas u nedjelju slavila 30. rođendan, dobila je savršen poklon od Belgijanki.

Neca je dodala loptu do Sonje Petrović, koja je na 1,8 do kraja faulirana. Sonja ne koristi bacanja, pa Belgijanke dobijaju još jednu šansu. Međutim, naše djevojke ponovo kradu loptu, a sjajna Jelena Milovanović u posljednjoj sekundi, sa centra terena, postiže koš koji je zapalio dvoranu u Zrenjaninu.

A koliko su Srbi prepoznatljivi po trojkama u posljednjim sekundama najbolje je objasnio hrvatski komentator koji je u meču Hrvatske i Srbije na sekund do kraja i bod prednosti za Srbiju otpisao pobjedu “vatrenih” riječima da “to mogu samo Srbi”.

Izvor: Kurir