Nakon završenih unutarstranačkih izbora, članovi Srpske demokratske stranke svode račune i razmišljaju o tome šta dobitnike, gubitnike ali i samu stranku čeka u budućnosti.

Jedan od velikih gubitnika izbora u SDS-u je Aleksandra Pandurević, dugo vremena jedna od najmoćnijih osoba u ovoj stranci – ali ona ove nedjelje nije izabrana ni u Glavni odbor stranke u sedmoj izbornoj jedinici.

Još tokom izbornog dana u SDS-u, Pandurevićeva se, po svemu sudeći, okrenula protiv svojih dojučerašnjih stranačkih saveznika. Na Tviteru je podijelila video gostovanja Milorada Dodika na “Face TV” prije tri godine, uz koji je poručila “žao mi je što ponekad pažljivo ne slušamo Dodika, zna on reći i istinu”.

Thumbnail

Na videu, lider SNSD-a Senadu Hadžifejzoviću za Vukotu Govedaricu – tada novoizabranog lidera SDS-a – kaže “Vukota je naš čovjek, bojao sam se da će izabrati nekog ko može nešto napraviti”.

Između redova, može se pročitati napad Pandurevićeve na sada već bivšeg predsjednika SDS-a. Govedarica se povukao iz trke za stranačkog vođu dva dana uoči izbora, u korist Mirka Šarovića.

Mirko Šarović je prošle nedjelje izabran za novog predsjednika SDS-a, ispred jedinog protivkandidata Milana Miličevića.

Izvor: ATV