FK BSK iz Banjaluke danas je na protokol FSRS predao zahtev o želji koju ligu hoće da igra u sezoni 2019/20, a on je naslovljen na predsednika Milu Kovačevića. U dokumentu pod naslovom “Zaštita regularnosti takmičenja” koji je potpisao predsednik kluba Novak Damjanović piše:

“Zahtevamo od Vas da ispoštujete našu odluku da se takmičimo u Regionalnoj ligi, grupa zapad, ili bilo kojoj Regionalnoj ligi u Republici Srpskoj. Mi više nećemo da trpimo Vaše nakaradne odluke i Vaših članova Izvršnog odbora. Prošle godine smo ispali iz lige zbog vaše odluke, Borac nije obezbedio licencu, BSK platio ceh. Utakmica Modriča – Vranjak nameštena, BSK platio ceh. Utakmica Ozren – Mladost (Donja Slatina) nameštena, BSK platio ceh.

Ove godine su protiv BSK-a, a u dresu OFK Brdo igrali igrači iz Austrije, a BSK platio ceh. Utakmica u Kneževu odigrana u neregularnim uslovima. Više od pola lige nema nikakve uslove za takmičenje. Nemaju mnogi mlađe kategorije, svlačionice, pojedini klubovi imaju poljske “ve ce-e”, ali ne i tuševe, neki nemaju, ili uglavnom imaju, samo jedanaest igrača, nemaju licencirane trenere…

FK BSK to sve ima, ali nema lopove tipa Dragana Aranđića, nemaju mešetare kao što je Milorad Lale, što pred mnogo ljudi izjavi, ispred kancelarije FSRS: hiljadu utakmica se namesti, a ti za jednu zapeo.

Tražimo od Vas predsedniče da tome stanete u kraj.

Isto tako svi znamo da se odluka o skraćenju lige mora doneti godinu dana ranije, a ne uoči same takmičarske sezone. Za naše tvrdnje imamo dokaze, a to su Vaši uposlenici i vrli članovi takmičarskih organa.

I na kraju Vas molimo da prestanete plašiti ljude kaznama i ucenama jer nas u FK BSK to ne zanima”.

SportDC