????????????????????????????????????

U Industrijskoj zona Celpak u Prijedoru, počinje realizacija milionskog projekta. U planu je da u ovoj poslovnoj zoni do kraja godine bude izgrađeno osam objekata.

Kamen temeljac za izgradnju novih pogona je postavljen, a završetak radova predviđen je za decembar 2019. godine.

Na ovo mjesto firma “Edna – metal vorking” preseliće postojeće proizvodne pogone i uz trenutnih 30 zaposliti još deset novih radnika.

– Objekat će u prvoj fazi biti veličine 1.100 metara kvadratnih. Vrijednost investicije je preko milion KM, stim da ćemo u narednom periodu kada se preselimo i osposobimo, graditi novu zgradu od dodatnih 500 kvadrata – kaže Edina Rahman, direktor firme “Edna metal vorking”.

Već utvrđenom Strategijom razvoja grada Prijedora, privlačenje investitora, jedan je od osnovnih ciljeva.

Ključnu ulogu ima agencija za lokalni razvoj grada “PREDA”.

– Svi strani investitori prvi kontakt imaju sa agencijom PREDA, sa našim centrom za investitore. Tu im pružamo prve informacije u vezi sa cijenom zemljišta, brojem i vrstom radnika koje mogu naći – rekao je Aleksandar Drljača, direktor Agencije za lokalni razvoj grada Prijedora “PREDA PD”.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora istakao je da je cilj ovog grada kada je u pitanju privredni razvoj, da se ove i iduće godine kompletna industrijska zona Celpak popuni proizvodnim kapacitetima i da se nastavi razvoj privrede i u drugim djelovima grada i u industrijskim zonama, koje su u planu.

U ovoj godini, četiri poslovna subjekta već su počela sa pokretanjem ili proširenjem proizvodnih pogona.

Plan je da do kraja godine, bude izgrađeno osam poslovnih objekata.

RTRS