Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić započeli su posjetu gradilištu auto-puta na Koridoru 5C na petlji Јohovac-Rudanka u Toviri kod Doboja.

Obilasku prisustvuju direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Јan Braun i direktor preduzeća Autoputevi Dušan Topić.

Cvijanovićeva i Vigemark (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva i Vigemark (Foto: RTRS)

Izjave su predviđene nakon obilaska.

Predstavnici Autoputeva i konzorcijuma koji čine kompanije Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja potpisali su u martu u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze auto-puta na Koridoru “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Јohovac /Tovira/ i Rudanka /Kostajnica/, a vrijednost ove faze auto-puta jeste 70 miliona evra.

Auto-put na Koridoru 5C čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, biće izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona evra.

Ozvaničenje početka radova na mostu “Bosna” u mjestu Tovira kod Doboja, na kraju Auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj, održano je 17. juna.

RTRS