Trenerska rokada na relaciji Prijedor – Gradiška. Klubovi Rudar Prijedor i Kozara zamenili su stručnjake na klupama u odnosu na prošlu sezonu, pa će tako Igor Janković, nekadašnji pomoćnik selektora BiH Mehmeda Baždarevića predvoditi zeleno-crne, dok će Nedžad Žerić, bivši reprezentativac BiH “učiti” crveno-bele fudbalere.

Iako još uvek nije potpisao ugovor sa gradiškim prvoligašem Nedžad Žerić je postigao usmeni dogovor s predstavnicima Kozare i kako sada stvari stoje izvršiće prozivku igrača u ponedeljak, 8. jula.

-Tačno je da sam razgovarao s čelnim ljudima Kozare i da smo postigli dogovor i ako sve bude u najboljem redu preuzeću brigu o prvoj ekipi. Za sada ne mogu ništa više da kažem, dok sve ne bude zvanično – istakao je kratko Nedžad Žerić.

Reč je o istinskom profesionalcu i u igračkim i u trenerskim vodama, čoveku koji ima UEFA profi licencu, bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, ali i inostranstvu. Njegovim povratkom u matični Rudar Prijedor stigao je i profesionalizam, ali i prva titula Republike Srpske 2009. godine kod trenera Darka Nestorovića. Nakon toga bio je dugo prvi pomoćnik u stručnom štabu, a sarađivao je sa pomenutim Nestorovićem, pa Velimirom Stojnićem, Vladom Čapljićem, Slobodanom Starčevićem, Borisom Gavranom, Gorazdom Mihajlovim, Zoranom Bujićem…

Potvrdu da je Kozara najbliža angažmanu trenera Nedžada Žerića dao je i direktor Siniša Đurić:

-Iako sam bio na odmoru upoznat sam sa epilogom razgovora sa trenerom Žerićem i mogu da kažem da bi on trebalo da potpiše ugovor u petak, 5. jula, a tri dana kasnije i da izvrši prozivku igrača za novu sezonu u kojoj naš klub želi dodatno da se stabilizuje, napreduje i očvrsne. Nadamo se da smo našli pravo rešenje posle odlaska Igora Jankovića, a o igračkom kadru i eventualnim pojačanjima razgovaraćemo upravo sa trenerom – istakao je Siniša Đurić, dodavši da će sam plan i program letnjih priprema biti poznat na prozivci u ponedeljak.

Babić prvi stiže

Nebojša Babić, štoper Željezničara s banjalučkog Predgrađa biće prvo pojačanje Gradiščana. Mlađi brat zlatnog orlića i prvotimca Crvene zvezde Srđana Babića imao je sjajnu sezonu u Želji, a s Kozarom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Babić mlađi bio je blizu prelaska u premijerligaša Slobodu iz Tuzle, ali se iznenada isprečilo obeštećenje u vidu naknade za treniranje zbog čega je klub iz “grada soli” odustao od ovog transfera.

Sportski žurnal