Igor Janković, novi šef stručnog štaba Rudar Prijedora dao je znak za početak priprema za sezonu 2019/20. u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj “rudari” sa Sane ciljaju treću titulu i povratak u Premijer ligu BiH. To je prioritetni cilj novog rukovodstva na čelu s predsednikom Branislavom Krunićem, kao i novog direktora Saše Stevića, trenera Jankovića, i svih onih koji zeleno-crnima žele sve najbolje.

Prozivka je izvršena u utorak veče na Gradskom stadionu u Prijedoru, a na prvom okupljanju pojavio se 21 fudbaler, dok se štoper Zvijezde iz Gradačca Novica Petrović juče priključio novim-starim saigračima, jer je u Gradačac otišao baš iz Rudar Prijedora.

Nakon uvodnog obraćanja predsendika Milunovića koji je istakao koje su to klupske ambicije u narednoj sezoni, fudbalerima se obratio i direktor Saša Stević rečima:

-Imamo jasne ciljeve, jasne zahteve, mnogo problema, pred nama je da radimo i stvaramo. Ambiciozni smo, mladi smo, imamo snage i volje da sve to rešimo na opšte zadovoljstvo svih dobrih ljudi, koji vole Rudar Prijedor. Ima ih mnogo, vrlo dobro znamo to, a Prijedor kao grad sa 100.000 stanovnika zaslužuje premijerligaša i zdrav klub. Na tome ćemo da radimo. Od vas igrača očekujemo, pre svega, poštovanje dresa kojeg nosite, nekada sam ga nosio i ja s puno ljubavi i entuzijazma. Želimo da vam stvorimo bazu u kojoj ćete da se afirmišete, da vam Rudar Prijedor bude odskočna daska. Ovde ne možete da zaradite, ali ako radite, budete verovali u to otvoriće vam se putevi da naplatite svoj profesionalizam i mukotrpan rad, odricanje… Verujte, to vam govorim iz iskustva.

Iako poznaje igrački kadar Prijedorčana novi trener Igor Janković nije propustio priliku da se dodatno upozna sa svakim igračem ponaosob, a o dolasku u Rudar Prijedor je rekao:

-Drago mi je da sam stigao u Prijedor koji je oduvek bio fudbalska i pogodna sredina za potpunu afirmaciju. Našao sam veliki motiv u ovoj priči i daću sve od sebe da je realizujemo do kraja. Više volim da pričam na terenu. U razgovoru s predsednikom Milunovićem i direktorom Stevićem došli smo do zaključka da se nalazimo na nekom novom početku. Kako klub tako i ja kao trener. Ambicije su nam se “poklopile”, oko internih stvari brzo smo se dogovorili i krećemo s radom koji je jedini garancija uspeha. Rudar Prijedor je veliki klub, čeka nas veliki rad na putu do Premijer lige. Neće biti lako, ali imamo ambicioznu upravu i smatram da se nalazimo na pravom putu da se svi zajedno dokazujemo. Igraćemo dobar fudbal s ciljem da sledećeg leta budemo novi premijerligaš i da vratimo klub na mesto na kojem treba i da bude. Po svemu.

Janković je dodao da će se trenirati u Prijedoru do 13. jula, a onda sledi odlazak na sedmodnevne pripreme na Zlatibor gde će “rudari” kroz utakmice tražiti dobitnu takmičarsku formu.

Igrački kadara

Na prvom okupljanju treneru Jankoviću se odazvao 21 fudbaler: Mirza Hamzabegović, Nemanja Petrović, Dejan Milinković, Ognjen Davidović, Nemanja Pekija, Novica Petrović, Predrag Zekanović, Haris Lezić, Nemanja Marić, Mile Kovačević, Mario Sajak, Slaviša Maksimović, Mihajlo Savanović, Andrej Pavlović, Aleksandar Malbašić, Nebojša Mrkić, Ognjen Jaćimović, Stefan Mikić, Kenan Sarić, Stefan Gavranović i Bojan Burazor, koji još treba da završi papirologiju.

Stručni štab

Pored Igora Jankovića u novom stručnom štabu Rudar Prijedora radiće novi pomoćnik Dino Sikirić, kao i drugi pomoćnik Dalibor Babić, za golmane biće zadužen i dalje Perica Topić, a u štabu je ostao i fizioterapeut Vladan Lekanić.