epa07134419 View of boots of players of both teams while they dispute a ball during a Copa Sudamericana match between Atletico Paranaense and Sport Bahia at the Arena de Baixada stadium in Curitiba, Brazil, 31 October 2018. EPA-EFE/HEDESON ALVES

Predsjednik fočanske Sutjeske Rade Vasiljević, napustio je demonstrativno sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, te podnio ostavku na sve funkcije u FSRS. On smatra da predsjednik FSRS Mile Kovačević autokratski vodi savez i ne želi da razumije probleme sa kojima se fudbal u Republici Srpskoj susreće, kao i da je upravo Kovačević najveći krivac za to.

– Tražio sam da se na dnevni red stavi tačka na kojoj će se raspravljati o pogubnosti skraćenja lige po klubove istočnog dijela Republike Srpske. Ne želim da radim protiv klubova i pravih sportskih radnika, a postoje stenogrami da sam bio protiv skraćenja lige u julu prošle i januaru ove godine. Evo sada želim da javno kažem da skraćenje lige sa 16 na 12 klubova nije donijelo nikakav napredak u kvalitetu, kao i da ovo skraćenje na 10 klubova neće donijeti ništa dobro. Naprotiv klubovi kao što su Sutjeska, Drina, Leotar koji imaju tradiciju zbog ovih skraćenja lige preživljavaće najteže trenutke u svojoj istoriji. Odgovorno tvrdim da ove sezone Prva liga RS neće završiti sa 10 klubova i da će najmanje jedan tim odustati od takmičenja. To će pametnome biti dosta da vidi kako savez ne vodi fudbal Republike Srpske u pravom smjeru – rekao je Vasiljević i dodao da će se u medijima oglasiti kada sabere utiske narednih dana.

Srpskainfo